Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Pleci cu maşina în străinătate?Țările care au cel mai ieftin carburant.

Benzina s-a scumpit cu 1,51% în România de la începutul anului, iar motorina cu 6,2%, ţara noastră fiind pe locul 22 din Uniunea Europeană în funcţie de preţul benzinei şi pe locul 17 în funcţie de cel al motorinei. Carburanţi mai ieftin se găsesc în Bulgaria, Ungaria, Polonia Cehia sau Austria.
Românii care aleg să plece cu maşina în concediul de peste graniţe şi trec prin Bulgaria pot alimenta de aici, întrucât în ţara vecină se găseşte cea mai ieftină benzină şi a treia cea mai ieftină motorină din Uniunea Europeană. În Bulgaria, benzina s-a ieftinit cu 4,42% de la începutul anului, iar motorina  – cu aproape 8%.

Cea mai scumpă benzină se găseşte în Olanda (1,521 euro pe litru), Italia (1,47 euro) şi Danemarca (1,461 euro), în vreme ce scumpirile cele mai mari pentru acest sortiment de carburant au fost consemnate în Belgia (+ 8,88%), Estonia (+8,27%) şi Letonia (+6,97%).    De asemenea, românii care călătoresc în Grecia ar trebui să se pregătească de unele dintre cele mai piperate tarife la pompă din Europa, benzina costând 1,429 euro pe litru în această ţară.

În Polonia se poate cumpăra, de altfel, cea mai ieftină motorină din întreaga Uniune Europeană, carburantul putând fi achiziţionat cu 0,945 euro pe litru.