Tristețe de nedescris în județul Vaslui. O tânără care abia se căsătorise și-a pierdut viața.

Un grav accident de mașină a avut loc, ieri după-amiază, în satul Siliștea. O tânără în vârstă de 19 de ani, Ana Maria Irimiea, din satul Viișoara, comuna Todirești, a decedat după ce mașina în care se afla, condusă de soțul acesteia, care ar fi adormit la volan, a intrat într-un gard. Soțul femeii (26 ani) a scăpat cu viață, dar a intrat în șoc în momentul în care a aflat că partenera sa nu mai trăiește. Cei doi tineri se căsătoriseră duminică. “Accidentul a fost sesizat pe numărul de urgență 112, ieri după-amiază, la ora 17,16. S-a constatat că este vorba despre un tânăr de 26 de ani, care conducea pe DN 15 D, din localitatea Negrești spre localitatea Todirești.

Pe raza satului Siliștea a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovindu-se de gardul unei locuințe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.  Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatele arătând că acesta nu consumase băuturi alcoolice. La audieri, tânărul, aflat în stare de şoc, nu a putut să explice ce s-a întâmplat şi care au fost motivele pentru care a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasarea. A declarat poliţiştilor că nu îşi mai aminteşte, dar că este posibil să fi fi aţipit la volan, pe fondul oboselei acumulate în ultimele zile.

Nu a putut să precizeze nici dacă purtau centură de siguranţă. Familia, dar şi comunitate din Negreşti este în stare de şoc. Cei doi tineri s-au căsătorit la sfârşitul săptămânii trecute, duminică având nunta.  Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele conducătorului auto, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.