La sfârșitul lunii august va începe Campionatul Național de Drift

Cea mai agresivă aripă a automobilismului sportiv, driftul, revine pe 27-28 august, la Constanţa, în parcarea centrului comercial Maritimo, cu cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Drift 2016, eveniment la care vor participa cei mai buni 51 de piloţi din România şi Bulgaria. Printre cei care vor lua startul în runda de la malul mării, organizată de Clubul Sportiv Romanian Drift Community, se numără dublul campion King of Europe, Călin Ciotan, campionul naţional en-titre Sorin Ene, liderul actual, bulgarul Stefan Stefanov, dar şi instructorii Academiei de Drift, Marius Mitrache şi Gabi Imre.

Lupta pentru prima poziţie este mai strânsă ca niciodată în acest sezon, iar în prezent nu mai puţin de cinci piloţi au şanse reale pentru a cuceri primul titlu naţional de la recunoaşterea driftului ca probă sportivă în cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Sorin Ene (209 p) este la doar 18 puncte de liderul Stefanov (227p), în timp ce Răzvan Frăţianu are 188 de puncte, iar Iulian Jumuga 186 de puncte. Nu vor lipsi situaţiile inedite, soţii Corina şi Daniel Popescu numărându-se printre participanţi, în timp ce Valentin Olteanu şi fiul său, Cătălin, sunt şi ei pe listă. De asemenea, cea mai tânără femeie-pilot de drift din Europa, Kristalina Stefanova, la doar 15 ani, câştigătoarea etapei precedente, va ataca la Constanţa primul loc la clasa debutanţi.

Sâmbătă, 27 august, vor avea loc antrenamentele libere şi calificările, iar duminică sunt programate să se desfăşoare battle-urile, care vor stabili noul campion al etapei. Accesul publicului la evenimentul organizat la centrul comercial Maritimo este gratuit de-a lungul ambelor zile. Cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Drift face parte din calendarul de evenimente Mamaia Style al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, care a semnat în acest sens un acord de parteneriat cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS). “Suntem mândri să atragem la Mamaia şi concursuri auto oficiale care să devină marcă Mamaia Style. Le pregătim atât turiştilor, cât şi constănţenilor, un eveniment de mare atracţie şi importanţă pentru acest sezon estival. Urmează să avem şi o paradă şi o prezentare a maşinilor şi echipajelor, iar apoi două zile de adrenalină maximă în parcarea Maritimo Shopping Center”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, după semnarea acordului cu FRAS.

Sursa: adevarul.ro