Accident rutier cu două maşini militare. Unul dintre autovehicule transporta militari americani !

Două maşini militare care se deplasau în convoi pe şoseaua de centură a municipiului Galaţi au fost implicate, vineri, într-un accident rutier, fără să existe victime, însă una dintre maşini, aparţinând Poliţiei Militare Române, a fost avariată, într-unul din autovehicule fiind militari americani.

Accidentul de circulaţie s-a petrecut în timpul deplasării unui convoi militar către Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din primele informaţii a reieşit că o maşină blindată şi una aparţinând Poliţiei Militare s-au acroşat, aceasta din urmă fiind grav avariată.

După producerea accidentului, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate în zona unde au staţionat două maşini blindate în care se aflau militari americani, dar şi autovehiculul avariat, care aparţine Poliţiei Militare Române.

În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime, potrivit primelor informaţii de la faţa locului.

În Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogălniceanu (CAAMK) din judeţul Constanţa se desfăşoară, în perioada 16 – 30 aprilie, exerciţiul Wind Spring 15, la care participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, exerciţiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO sau partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

În cadrul Wind Spring 15 au loc exerciţii de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situaţii tactice complexe. Exerciţiul face parte din seria activităţilor de instruire în comun care se desfăşoară atât în ţară, cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul operaţiei “Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *