Pedepse de la doi la șapte ani pentru cei care produc leziuni animalelor

Cu unanimitate de voturi, Comisia Juridică a Senatului a avizat favorabil proiectul de lege inițiat de senatorul Haralambie Vochițoiu, care prevede pedepse de la doi la șapte ani pentru cei care produc leziuni animalelor.

“Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani: uciderea animalelor cu intenție, fără drept, practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, organizarea de lupte între animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru desajul pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, producerea de leziuni, cu intenție, intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, se arată în proiectul de lege care modifică Legea privind Protecția animalelor

În legea actuală, maltratarea animalelor era pedepsită cu amendă sau închisoare. Senatorul PNL Vlad Popa a propus micșorarea pedepsei de la 1 la 3 ani pentru faptele de mai sus, însă amendamentul său a fost repins.

“Vătămarea corporală la oameni este tot de la 2 la 7 ani. Tot mai multe țări au adoptat o legislație, că sunt ființe vii și pedepsele trebuie să fie asemănătoare cu cele aplicate oamenilor. Sunt identice pedepsele”, a explicat avocatul Cosmina Cernea, de la organizația “Dreptate pentru animale”.

Sursa:evz.ro