Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

ALERTĂ ÎN ESTUL ȚĂRII Un focar a fost depistat la granița cu Republica Moldova

Autorităţile din judeţul Iaşi sunt în alertă, după ce la graniţa cu Republica Moldova a fost depistat un focar de pestă porcină africană. Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a anunţat că rămâne în vigoare interdicţia legată de vânzarea porcilor în târgurile autorizate. Pesta porcină africană este o boală virală, pentru care nu există tratament.

În luna mai au apărut primele informaţii privind focarele de pestă porcină din republica Moldova. Însă acum, prefectul de Iaşi susţine că “focarul este mult mai aproape”.

“S-au trimis informări către toate primăriile şi fondurile de vânătoare cu privire la riscurile existente şi măsurile care trebuie implementate. Comparativ cu situaţia din luna mai, acum focarul este mult mai aproape de judeţul Iaşi. Am solicitat o atenţie sporită în această perioadă de la toţi cei implicaţi”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Astfel, cei care cresc porci sunt obligaţi să anunțe medicul veterinar de orice modificare a stării de sănătate a animalelor şi să nu primească persoane străine în zona locurilor unde îşi cresc porcii. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat la DSVSA Iași.

 

sursa: b1.ro