Cele mai dăunătoare băuturi pe care le consumăm zilnic

E simplu să cedezi în fața unui suc energizant, colorat și cu 0 calorii, când ți-e sete sau când ești obosită. După ce vei afla care sunt cele mai dăunătoare băuturi, sigur te vei gandi te două ori înainte să le consumi.

Sucurile colorate și dietetice, cocktailurile sofisticate, cafelele cu lapte, sucurile energizante sunt doar câteva băuturi pe care e mai bine să le eviți. Unele conțin mult zahăr, altele sunt doar siropuri colorate, cu gust delicios de arome identic naturale, dar fabricate chimic în laborator.

În fruntea topului, sucurile carbogazoase

Fructate sau cu diferite arome, acestea sunt, de fapt, preparate din zahăr diluat în apă, ulterior frumos colorată. Dacă vrei cu adevărat să bei ceva răcoritor și sănătos, încearcă sucurile naturale, cum sunt cel de portocale, sucul de afine și cel pe bază de aloe, fără alte adaosuri.

Cafele solubile cu lapte

Amestecuri din două părți de lapte și una de zahăr, cafelele tip „caffe latte 3 in 1“ pot ajunge să conțină până la 800 de calorii la o cană și furnizează corpului chiar și o treime din doza maximă recomandată pe zi de grăsimi saturate. Adică cele care provoacă înfundarea arterelor și duc la apariția bolilor de inimă. În plus, dacă-i mai adaugi și frișcă, poți să-ți iei adio de la talia de viespe.

Ape aromate

Apele cu arome și infuziile pot furniza corpului o cantitate mică de vitamine și, surpriză, un adaos mare de zahăr. Data viitoare când vrei să bei o sticlă cu un astfel de preparat, verifică eticheta. Dacă apar și alte ingrediente în afară de apă și arome naturale lasă sticla pe raft, acolo unde îi este locul.

Sucuri dietetice

Știai că sucurile dietetice de tip cola, care nu au calorii, sunt lipsite complet de nutrienți? De aceea, dacă bei toată ziua suc și eviți apa și ceaiul, ai toate șansele să consumi cele mai nocive lichide pentru sănătatea ta. Chiar dacă bei doi litri pe zi, cum spun nuritioniștii. O doză de suc din când în când nu este un lucru tragic pentru organism, dar poate ajunge așa, în timp, dacă devine o obișnuință.

Băuturi energizante

Îți poți sabota planul de slăbire, dacă după un antrenament conștiincios la sală bei un suc energizant! Cele mai multe astfel de băuturi conțin un amestec de îndulcitori naturali și artificiali, plus o listă cu aditivi cu nume greu de pronunțat. Totuși, dacă vrei sa refaci un nivel scăzut de electroliți, alege o băutură energizantă fără calorii.

Sursa:realitatea.ro