Şoferi vitezomani, lăsaţi unul după altul fără permise. Unul dintre ei rula cu 143 de km/h în localitate !

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a organizat timp de trei zile, în intervalul 1-3 mai, o acţiune de control cu efective sporite care s-a axat pe depistarea şoferilor care circulă cu viteză excesivă şi a celor care depăşesc neregulamentar, fiind aplicate foarte multe amenzi şi reţinute nu mai puţin de 30 de permise de conducere. Din cele 30 de permise de conducere, 13 au fost retrase pentru viteză excesivă (mai mult de 50 de kilometri la oră peste limita admisă pe respectiva porţiune de drum), iar 16 pentru depăşiri pe linia continuă. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 143 de km/h în localitate. Este vorba de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, surprins cu această viteză pe Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat că în cele trei zile au acţionat câte 50 de poliţişti, în medie cu 13 autospeciale cu radare pe zi. Au fost aplicate şi foarte multe amenzi, 609, cele mai multe pentru depăşirea limitei legale de viteză. Alte 55 de amenzi au fost date pentru lipsa centurii de siguranţă.

În cadrul acţiunii de control cu autospecialele radar au fost constatate şi patru infracţiuni.

Tot în intervalul 1-3 mai, dar pe timp de noapte, alte echipaje rutiereau acţionat şi pentru depistarea şoferilor băuţi. În cadrul acestui control au fost constatate alte opt infracţiuni. Două dosare penale au fost întocmite pentru consum de alcool, unul pentru refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, două pentru conducere fără permis sau cu permisul suspendat şi trei pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau cu numere false de înmatriculare. De asemenea, în cadrul acestor controale nocturne, au mai fost ridicate încă 6 permisede conducere, din care patru de la şoferi băuţi, cu concentraţii sub 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.