Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

DJ 714 acoperit de polei, turiștii au avut nevoie de ajutorul autorităților

Drumul din zona muntoasă a judeţului Dâmboviţa le dă primele bătăi de cap turiştilor. Codul galben anunţat de ANM a creat o serie de probleme şoferilor care au urcat pe DJ 714 nepregătiţi de iarnă. Aşa au păţit două turiste din Constanţa, care au derapat cu maşina şi au ajuns în şanţ.    “În urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Peştera au intervenit, luni, pe DJ 714 Moroeni-Peştera din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate. Cele două tinere din municipiul Constanţa, cu vârsta între 30 şi 35 de ani, au plecat de la locul de cazare pe DJ 714 şi intenţionau să ajungă în zona Peştera pentru a vizita un obiectiv turistic. La un moment dat, în zona Plaiul Mircii din cauza poleiului format pe drumul principal acestea au derapat cu autovehiculul într-un şanţ”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmboviţa.

În urma acţiunii jandarmilor montani, cele două tinere au fost ajutate să deblocheze autoturismul şi să ajungă în condiţii de siguranţă până în zona Zănoaga, de unde şi-au continuat deplasarea până la locul de cazare din localitatea Moroeni.   Turiştii aflaţi în dificultate în Masivul Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

sursa: adevarul.ro