Militar grav rănit în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire!

Un militar a fost rănit foarte grav în timp ce încerca să pună în funcţiune instalaţia de încălzire la Cabana militară de instruire Cheia, el fiind transportat la Spitalul Militar din Capitală cu arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, potrivit MAPN

“Un militar din cadrul Bazei sprijin logistic „Muntenia” a suferit un accident în timpul serviciului de pază, miercuri, 9 noiembrie, în jurul orei 16.00, la Cabana militară de instruire Cheia. Accidentul a survenit pe timpul punerii în funcţiune a instalaţiei de încălzire, procedură care intra în atribuţiile de serviciu ale militarului. Caporalului clasa a III-a Georgel Guţă, în vârstă de 31 de ani, angajat al MApN din anul 2009, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin Serviciul de urgenţă 112, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) din Bucureşti”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis miercuri seară MEDIAFAX.

Bărbatul are arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, cu interesare facială, torace anterior şi posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare şi inferioare, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare.