INCREDIBIL! Un şofer care a condus beat, fără permis şi a omorât doi oameni, trimis trei ani după gratii !

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna Voitinel, trimis în judecată pentru un întreg lanţ de infracţiuni la regimul rutier, după ce a condus o maşină deşi era băut şi nu are permis de conducere şi a provocat un accident în care au murit doi oameni, a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Rădăuţi, la o pedeapsă de trei ani de închisoare. Inculpatul, Cornel Ciorcan, se află în stare de arest preventiv din ziua în care a provocat tragicul accident. Sentinţa de ieri a Judecătoriei Rădăuţi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Condamnat în timp record

În acest caz trebuie remarcat faptulcă ancheta a decurs foarte repede. Accidentul s-a produs pe 10 februarie, inculpatul a fost trimis în judecată la începutul lunii aprilie, iar după trei luni de la tragediea fost deja condamnat, e drept la prima instanţă de judecată.

Procesul s-a derulat atât de repede şi în condiţiile în care inculpatul a recunoscut toate acuzaţiile, iar urmaşii celor doi decedaţi nu s-au constituit părţi civile în cauza penală. Ei şi-au rezervat dreptul de a formula o acţiune civilă, pe cale separată.

 

Tragedia s-a petrecut într-o curbă. Şoferul gonea nebuneşte

Pe 10 februarie a.c., în jurul orei 18.00, Cornel Ciorcan conducea un autoturism Seat Alhambra înmatriculat în Marea Britanie, pe DN 2 E, pe direcţia Voitinel – Horodnic. În maşină se mai aflau încă patru oameni, toţi fraţi, membri ai familiei de romi Litră din Horodnic de Sus.

Şoferul beat şi fără experienţă a pierdut controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă la stânga.  Autoturismul a derapat, s-a rotit pe carosabil şi s-a izbit apoi violent, din lateral, de un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt în două. Maşina s-a răsturnat apoi pe cupolă, în faţa unei case.

În urma accidentului au murit Grigore Mugurel Litră, în vârstă de 36 de ani, şi Marcel Mihai Litră, în vârstă de 23 de ani, fraţi, doi dintre pasagerii din maşina lui Ciorcan.

Primul era tată a şase copii, iar al doilea avea două fetiţe.

Pe lângă faptul că era băut şi nu are permis de conducere, tânărul circula şi cu viteză excesivă. Vitezometrul maşinii cu volan pe partea dreaptă a rămas blocat între 150 şi 160 de kilometri la oră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *