Un scurt-circuit a paralizat activitatea ISU! Sunt afectate SMURD, pompierii si ambulanta !

Conform oficialilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi, pana de curent nu a creat probleme in sistemul serviciului de urgente 112. Aparatele au fost alimentate cu energie electrica in continuare, cu ajutorul generatoarelor din dotarea ISUJ Iasi, iar toate solicitarile venite prin apelul 112 au fost preluate ca si in mod normal.

Un scurtcircuit la tabloul electric de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi a creat mari probleme in preluarea apelurilor prin serviciul unic 112. Pana acum, toate apelurile erau preluate la ISU si apoi directionate, catre pompieri, SMURD sau serviciul judetean de ambulanta. Din cauza acestui circuit, in urma caruia a ars intregul tablou electric  din interiorul institutiei, este paralizata activitatea la sediul ISU din Copou si nu mai poate fi preluat niciun apel direct.

In aceste momente, un echipaj de la E.ON intervine pentru a incerca repunerea in functiune a circuitelor telefonice, iar toate apelurile sunt preluate direct de catre Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ). Cum SAJ nu are capacitatea de a prelua decat cateva apeluri in acelasi timp, este posibil ca oamenii care solicita ajutor prin serviciul unic 112 sa fie obligati sa astepte mult mai mult timp decat de obicei, iar timpii de interventie vor fi mult mai mari in aceasta situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.