Autostrăzile A2 şi A4 în continuare închise

România a trecut cu greu peste al doilea episod de viscol din această iarnă. La mai bine de 16 ore de la expirarea codului portocaliu, autostrăzile A2 şi A4 sunt în continuare închise. Nu se circulă nici pe DN 3 Ostrov Basarabi, în judeţul Constanţa. Peste 1000 de oameni blocaţi în nămeţi au fost ajutaţi de salvatorii ISU, care au intervenit la fiecare solicitare. De asemenea, au fost efectuate 3.760 intervenții medicale de către serviciile de ambulanță.

Situaţia este mai calmă, la această oră, când de altfel, este în vigoare, doar un cod galben de vreme deosebit de rece. Sunt minus 22 de grade Celsius la Bechet, minus 17 grade Celsius la Ploieşti, minus 16 grade Celsius la Buzău şi Bistriţa Năsăud. Este ger şi în Bucureşti, unde s-au înregistrat minus 15 grade la Băneasa.

Tot la această oră este în vigoare o informare meteorologică pentru intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, polei, valabilă în toată ţara până vineri, la ora 10.00.

Iarna a lovit crunt în mai multe județe din sud estul ţării. Viscolul şi-a făcut de cap mai ales în Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Brăila, județe în care de altfel a fost în vigoare un cod portocaliu de viscol şi ninsori. Peste 1000 de oameni au fost scoşi din maşini de salvatori.