Google pregăteşte două noi smartphone-uri, unul dintre ele cu preţ redus

Conform unor surse anonime apropiate companiei, Google va lansa în 2017 nu unul, ci două smartphone-uri din seria Pixel. Primul dintre acestea, la fel ca anul trecut, va fi un smartphone de top, noutatea constituind-o existenţa unui model de buget.

Al doilea smartphone Pixel va aduce unele îmbunătăţiri punctuale versiunii de anul trecut. Spre exemplu, camera foto – şi aşa printre cele mai bune la ora actuală – este una din componentele care vor fi perfecţionate.

În ceea ce priveşte partea hardware, se pare că în prezent Google testează chipset-uri de la Qualcomm şi Intel. Nu ar fi exclus ca, după ce Qualcomm a fost acuzat de politici neconcurenţiale şi dat în judecată de Apple, Google să aleagă un chipset Intel pentru măcar unul din noile sale smartphone-uri.

Un semn de întrebare este legat de posibila rezistenţă la apă pe care următorul flagship Pixel ar putea să o ofere. La ora actuală există două zvonuri – unul care dă ca sigură această facilitate, iar altul care spune că Google încă nu a luat o decizie finală în acest sens.

Versiunea mai ieftină, numită Pixel 2B în interiorul companiei, ar urma să includă componente mai puţin performante şi să ofere un număr mai mic de facilităţi, asta pentru a putea intra pe piaţă la un preţ redus.

Sursa: News.ro