Cele mai frecvente explicaţii ale şoferilor prinşi băuţi la volan: folosirea apei de gură şi consumul ciocolatei cu rom

Potrivit poliţiştilor, numărul celor care sunt prinşi băuţi la volan a crescut îngrijorător.  Dintre şoferii prinşi băuţi la volan, mulţi nu recunosc că au consumat băuturi alcoolice sau încearcă să convingă poliţistul că au băut puţin.

Consumul de alcool înainte de a conduce pare să se transforme într-un sport naţional, cel puţin asta susţin poliţiştii rutieri, care se confruntă cu tot mai multe cazuri de şoferi care au băut bine înainte să se urce la volan.    Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, cei mai mulţi dintre şoferii prinşi băuţi la volan sunt bărbaţi.   O proporţie covârşitoare din cei identificaţi băuţi la volan nici măcar nu recunosc în faţa poliţiştilor că au consumat băuturi alcoolice sau încearcă să îi convingă că au băut foarte puţin şi că se vede la etilotest din cauza lipsei somnului sau a alimentaţiei corespunzătoare.   Alături de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud am realizat o listă cu cele mai tâmpite scuze ale şoferilor prinşi băuţi la volan:

– „Am mancat ciocolată cu rom sau bomboane cu coniac”- deşi pare greu de crezut, aceasta este una dintre cele mai comune scuze întâlnite de către poliţiştii de la Rutieră.

– „Am folosit apă de gură” – unii şoferi au impresia că etilotestul nu este suficient de acurat încât să facă diferenţa între apa de gură şi alcool.

– „Soţia a gătit mâncare cu vin sau coniac” – cei câţiva mililitri de alcool folosiţi pentru a da savoare mâncării cel mai probabil nu vor fi vizibili la testarea cu etilotestul.

– „Am băut doar un pahar de bere, dar nu am mâncat şi nu am dormit suficient” – cei mai mulţi şoferi încearcă să minimizeze cantitatea de alcool consumată, susţinând că etilotestul arată aşa mult pentru că nu s-au alimentat sau nu au dormit suficient.

sursa: adevarul.ro