Dormea la volan pe şoseaua de centură a Iaşului şi a făcut prăpăd !

Grav accident în zona Horpaz, ieri-dimineaţă: o dubiţă Mercedes plină cu castraveţi şi salată a pătruns pe contrasens, după ce şoferul a adormit. O maşină a evitat impactul la milimetru, alta a fost făcută zob.

Un pieţar originar din Târgu Frumos a băgat în spital un şofer, accidentându-l grav pe şoseaua de centură a Iaşului după ce a adormit la volanul autoutilitarei pe care o conducea şi a intrat pe contrasens. Accidentul groaznic a avut loc ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.20. În urma coliziunii dintre cele două maşini – un Mercedes Sprinter, care era condus de un bărbat din Târgu Frumos, şi un Opel Vectra, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Iaşi – ultima maşină s-a făcut „acordeon“, şi numai o minune a făcut ca şoferul să nu îşi fi pierdut şi viaţa.

Au­toutilitara circula dinspre Uricani către Horpaz, iar Opel-ul, în sens invers. În urma cercetărilor făcute de poliţiştii de la Biroul Rutier, cel mai probabil şoferul autoutilitarei Mercedes, încărcată cu salată şi castraveţi, a aţipit la volan, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de Opel. „În urma accidentului, au fost răniţi cei doi şoferi, care au fost testaţi cu etilotestul, rezultatele fiind negative. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Martorii accidentului au povestit că şoferul Opel-ului a fost pur şi simplu ghinionist, şi atât. „Am văzut totul. Era o maşină care circula în faţa Opel-ului, autotutilitara s-a îndreptat spre ea, dar şoferul a reuşit miraculos să îl evite. A fost atent. Cel din spate, cu Opel-ul, nu a mai avut timp“, a spus un şofer martor.

Pentru a prelua victimele accidentului, la faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Vic­timele au fost preluate şi transportate de urgenţă la Spitalul Clinic „Sfântul Spiridon“. „Pacienţii au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe, unde au fost evaluaţi şi stabilizaţi. Şoferul în vârstă de 45 de ani suferise o fractură de bazin şi va fi internat la Secţia de Ortopedie, iar celălalt conducător auto este policontuzio­nat, a suferit o traumă la nivelul coloanei şi un traumatism cranio-cerebral. Nu este grav, este stabil şi a fost trimis la Spitalul de Neu­ro­chirurgie pentru investigaţii de specialitate“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.