Sâmbătă, la Bruxells, a fost inugurat muzeul interactiv “Casa Istoriei Europene”

Muzeul interactiv “Casa Istoriei Europene”, care a fost inaugurat sâmbătă la Bruxelles, explorează istoria războaielor, a Uniunii Europene, precum şi Brexit-ul dintr-o perspectivă non-naţională, anunţă Reuters.

Vizitatorii muzeului constuit pe şase etaje şi finanţat de Parlamentul European vor putea face tururi în 24 de limbi, începând cu antichitatea, trecând prin istoria celor două Războaie Mondiale şi până la procesul de reconstruire a unităţii continentului care a urmat.

Muzeul va continua să evolueze prin viitoare evenimente precum Brexit, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a explicat coordonatorul Andrea Monk.

“În funcţie de evenimentele de mâine, încercăm să completăm pe cât de mult posibil. Dar ca muzeu avem nevoie de o anumită distanţă pentru a evalua ceea ce este important”, a mai spus Monk.

Muzeul a costat 55,4 milioane de euro (60,8 milioane de dolari). Şapte milioane de euro reprezintă cheltuielile anuale. Aceste costuri au fost criticate drept un proiect “sălbatic, extravagant şi plin de vanitate” de către membrul UKIP, britanicul eurosceptic Jonathan Arnott.

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a respins criticile spunând că muzeul a fost o investiţie în cultură şi în educaţa viitoarelor generaţii.

Numărul exponatelor este de aproximativ 1.300 şi au fost adunate din 300 de muzee din statele UE. Intrarea este liberă.

Sursa:adevarul.ro