Studiu. Producătorii auto dotează maşinile cu tehnologii inutile, pe care mulţi conducători auto nu le folosesc !

Un studiu recent, realizat în rândul a 14.000 de şoferi, relevă faptul că mulţi dintre aceştia sunt “sufocaţi” de instrumentele tehnologice de la bordul maşinilor pe care le cumpără.

Studiul, realizat de compania de sondaje Nielsen şi consultanţii auto de la SBD, arată că, în general, producătorii auto “înghesuie” în maşini funcţii tehnologice pe care şoferii nu ştiu să le folosească sau nici măcar nu sunt conştienţi de existenţa lor.

“Este ca o cursă a înarmării – ce producător auto are cea mai multă tehnologie într-o maşină – şi consumatorii sunt derutaţi”, a declarat Mike Chadsey, vicepreşedintele Nielsen.

Cercetarea, realizată online în lunile aprilie şi mai, relevă că 43% dintre conducătorii auto au spus că producătorii auto adaugă prea multă tehnologie de divertisment în noile modele şi acestea nu reprezintă neapărat un punct în plus.

Din 42 de dotări ale unei maşini – de la motoarele hibrid la suspensiile electronice şi camerele video, 10 funcţii au înregistrat cel mai mic scor al satisfacţiei, aparţinând zonei de infotainment, scrie autonews.com.

La acelaşi nivel s-au situat şi funcţii precum integrarea smartphone-ului, aplicaţiile pentru computerul maşinii şi panourile de bord cu opţiuni de personalizare.

Andrew Hart, directorul Chadsey şi SBD, a prezentat rezultatele studiului în cadrul unui simpozion despre autoturismele inteligente, organizat de TU-Automotive.

Hart a precizat că producătorii auto adaugă noi funcţii tehnologice pentru a atrage noi cumpărători şi pot majora veniturile prin “umflarea” preţurilor la pachetele tech.

Pe de altă parte, proprietarii nemulţumiţi de autoturisme nu vor deveni neapărat fani ai unei anumite mărci şi o vor schimba cu prima ocazie. Producătorii auto pot îmbunătăţi loialitatea prin “adăugarea unor funcţii tehnologice justificate, potrivite, uşor de folosit”, a declarat Hart.

Printre funcţiile tehnologice ignorate de şoferi se numără:

– Hard disk-urile din autoturisme pentru stocarea muzicii. Cei mai mulţi conducători auto stochează muzica pe telefoanele inteligente sau iPod-uri şi nu se “descarcă” în sistemul autoturismului.

– CD playere – Mulţi producători auto se întreabă dacă mai are sens să le includă în bordul autoturismelor sau să mizeze pe mp3 şi alte formate accesibile.

– Servicii diverse – Şoferii nu sunt entuziasmaţi de programe precum BMW Assist sau Hyundai BlueLink, deoarece acestea costă bani, după perioada de probă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.