TRAGIC ACCIDENT ÎNTR-UN SAT DIN JUDEȚUL ALBA, o fetiță de 1 an a decedat

Accident grav la ieşirea din oraşul bihorean Salonta. O autobasculantă cu pietriş s-a răsturnat peste mai mulţi pietoni care se aflau pe marginea drumului. Potrivit unor surse, mai multe persoane ar fi decedat, printre acestea chiar şi un  bebeluş

La faţa locului sunt echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Salonta şi Oradea, care au solicitat şi elicopterul SMURD, precum şi echipaje medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.  Joi, 11 mai a.c., la ora 10.35, pe strada Kulin Gyorgy din municipiul Salonta, un bărbat de 36 de ani, din localitatea Cîlnic, judeţul Alba, în timp ce conducea un ansamblu format din cap tractor cu remorcă, dinspre centrul municipiului către localitatea Tinca, ajungând pe drumul judeţean 795, într-o curbă periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare la configuraţia drumului. Astfel, a pierdut controlul asupra ansamblului şi s-a răsturnat pe partea laterală dreapta, în şanţul din partea dreaptă a sensului său de deplasare. În cădere, ansamblul de vehicule a strivit o femeie de 57 de ani şi o minoră de 1 an şi 4 luni, ambele din Salonta, care se aflau pe acostamentul dreapta al părţii carosabile, în calitate de pietoni. În urma accidentului rutier, femeia de 57 de ani şi minora au suferit leziuni care le-au provocat decesul. Totodată, conducătorul ansambului de vehicule şi o femeie de 31 de ani, din Oradea, pasageră în autotren, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital”, a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Accidentul s-a produs pe drumul judeţean 795, pe strada Tincii din municipiul Salonta. Poliţiştii rutieri efectuează cercetările la faţa locului pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care s-a produs evenimentul”, a declarat comisarul Alina Dinu,  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. Şoferul autobasculantei şi pasagera sa au suferit diferite contuzii, fiind preluaţi şi transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Oradea. Traficul în zonă nu a fost blocat, circulaţia fiind dirijată pe un singur fir.

sursa: adevarul.ro