Scapam de ploi! Vremea se face mai frumoasa si se incalzeste. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile


Luni se incalzeste; vom avea soare si vreme frumoasa. Doar pe la munte mai apar ceva conditii de averse, iar maximele ajung in intervalul 21…28 de grade. Cel mai cald va fi in zona Banatului.

In Dobrogea si in Baragan ici gasim vreme buna, cu nori putini si temperaturi peste cele de ieri. Vantul va fi mai activ doar la malul marii, iar maximele vor ajunge la 26…27 de grade. Si in Moldova sudica si in nordul Munteniei atmosfera se mentine insorita toata ziua si se face putin mai cald decat ieri. Temperaturile urca si aici spre 27 de grade; iar sansele de ploaie sunt egale cu zero. In nordul Moldovei si in Bucovina gasim conditii meteo excelente: soare, cativa nori de vreme buna si temperaturi peste cele de ieri. La amiaza se vor inregistra 25…26 de grade.

Vreme foarte frumoasa avem si in nordul Transilvaniei si in Maramures. Nu sunt anuntate ploi; norii vor fi rari, iar temperaturile vor castiga 2…3 grade fata de ziua trecuta. Vestul tarii are parte de atmosfera de vara. Pe aici se vor atinge 28 de grade; soarele va straluci aproape nestingherit si vantul va fi destul de cuminte. In centrul Romaniei temperaturile cresc rapid si vor ajunge la 26 de grade pe partea vestica a provinciei. Dupa amiaza, la munte e posibil sa cada o aversa-doua.

In sud-vestul tarii norii se risipesc si vom avea o zi frumoasa si calda, cu pana la 27 de grade la orele amiezii. Temperaturile cresc si in tinuturile sudice: vor ajunge pe la 27 de grade si aici. Norii nu prea se arata si nici vantul nu pune probleme.

Se incalzeste si in zona Capitalei. Maxima ajunge la 26…27 grade; cerul va fi mai mult senin, iar vantul-domol. Presiunea are o valoare normala, dar o sa scada usor. Urmeaza o noapte senina, cu o minima in jur de 12 grade.

Vreme foarte placuta gasim si in zona montana. Domina atmosfera insorita, dar catre seara mai apar ceva innorari si conditii de averse, in special in Carpatii Meridionali. Temperaturile continua sa creasca.

Se face mai cald si la malul marii. Va fi vreme frumoasa toata ziua, cu cer destul de curat si o briza activa. Maximele din statiuni vor urca spre 23…24 grade; dar apa marii ramane cam rece: va avea in jur de 17 grade.

Marti se face si mai cald. Temperaturile depasesc valorile obisnuite pentru sfarsitul lunii mai. Ziua se anunta insorita; dar spre seara, in zona montana apar cateva averse.

Miercuri asteptam vreme foarte calda, cu 32 de grade in vestul si sud-vestul tarii. Dupa-amiaza, in nord, centru si est se-aduna norii si vin ploi zgomotoase, de vara.

Ziua de joi ne-aduce vreme cam instabila. Aversele apar mai spre seara in zonele montane, in sud-vestul, centrul, in estul tarii si pe suprafete mai mici in rest. Vor fi si vijelii, caderi de grindina si se pot strange cantitati importante de apa. In vest, nord si centru se racoreste, dar in Lunca Dunarii se vor atinge 32 de grade.

Imagini pentru zile de vara meteo

Sursa:stirileprotv