Gazelle inaugurează cea mai modernă fabrică de biciclete din lume !

Gazelle va inaugura noul Gazelle Innovation and Production Center în septembrie 2015.

“Gazelle este liderul de piață pentru biciclete electrice în Olanda. Scopul nostru este să extindem acest rol dincolo de granițele țării,” a spus Jaap Merkus, Managing Director al Royal Dutch Gazelle.

Gazelle a construit biciclete de 123 de ani în Dieren, iar pe parcursul anilor fabrica s-a extins și modernizat constant. Directorul olandez, Merkus, a declarat: “Am decis să reînnoim fabrica de aceasta dată mult mai radical. Clădirea caracteristică monumentală din 1912 a fost restaurată la gloria ei de odinioară, dar pentru restul am construit o clădire de producție complet nouă. Cu toată lipsa de modestie, am construit cea mai modernă fabrică de biciclete din lume.”

Alături de cele mai moderne dotări tehnice, noua fabrică este și o capodoperă arhitecturală, prin legătura creată între istorie și era modernă.
Fabrica olandeză aduce ca noutate și un nou proces de asamblare, care se bazează pe eficientizarea folosirii materialelor, astfel că întregul proces de producție a unei biciclete durează acum 48 de ore. Aceasta are integrată și tehnologia necesară pentru design și tipărire 3D.

Gazelle produce biciclete încă din 1892. La 119 ani de la infiintare Gazelle a ajuns la o producție anuală de 350.000 de biciclete. Odată cu sarbătorirea a o sută de ani, compania olandeză a primit titlul de companie regala din partea prințesei Margriet, devenind Royal Dutch Gazelle.

Deviza Gazelle este “Feel like cycling!”, lucru pe care olandezii îl realizează prin crearea de biciclete de cea mai bună calitate care asigură cel mai confortabil mers pe bicicletă și un design simplu și robust.

Anul 2005 a marcat producerea primei biciclete electrice în fabrica celor de la Gazelle, iar în 2009 modelul Chamonix Innergy a câștigat titul de “Cea mai bună bicicletă olandeză a anului”.

Bicicletele Gazelle sunt disponibile in Romania prin intermediul Biciclop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.