Mania VAMPIRISMULUI ia AMPLOARE, personalul ONU este retras

Șase persoane au fost deja ucise în atacuri desfăşurate în Malawi. Pe măsură ce violența s-a răspândit în cel de-al doilea cel mai mare oraș, încă doi oameni au fost ucişi. Un bărbat, bolnav de epilepsie în vârstă de 22 de ani, a fost ars în apropierea unui punct de control al poliției. O altă victimă a fost ucisă cu pietre, pentru că ar fi fost un vampir.

Șase persoane au fost deja ucise în atacuri, după ce mania s-a răspândit în cel de-al doilea cel mai mare oraș din Blantyre. Un bărbat în vârstă de 22 de ani, a fost ars de viu și un altul a fost ucis cu pietre, pentru că erau considerați vampiri.

Atacurile au început în mijlocul lunii septembrie într-o țară care este una dintre cele mai sărace din lume și unde credința în vrăjitorie este larg răspândită.

Președintele malawian Peter Mutharika a vizitat acele zone afectate de “sperietoarea vampirului”, încercând să prevină moartea unor oameni nevinovați.

Ambasada Națiunilor Unite a spus că mai multe districte în Malawi sunt considerate zone periculoase pentru angajați și cetățeni. Din acest motiv, la începutul acestei luni, ONU a retras deja personalul din două districte din sudul Malawi.