Alarmant in Judetul Neamt!!!

Din datele transmise la redactie, in perioada 22-28 iunie a avut loc o actiune a serviciului de politie rutiera Neamt, avand ca obiectiv-vitezomanii- . Din datele comunicate, polițiștii rutieri au reținut 24 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, ocazie cu care s-a limitat dreptul de a conduce pentru urmatoarele 3 luni. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

Prin acesta actiune politistii au dorit sa reaminteasca conducatorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele:

  • Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
  • Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt :
  • pe autostrăzi – 130 km/h;
  • pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) – 100 km/h;
  • pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.

Mai mult decat atat, Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.