Accident FEROVIAR în Finlanda: Mai mulţi morţi şi răniţi, după o coliziune a unui tren de pasageri cu un vehicul al armatei

Cel puţin patru oameni au murit şi alţi 11 au fost răniţi după ce un tren de pasageri a lovit, joi, un vehicul blindat al Ministerului finlandez al Apărării, în oraşul Raasepori, a relatat agenţia de ştiri FNB, citată de Sky News.

Poliţia finlandeză a anunţat că în vehiculul blindat se aflau mai mulţi militari, iar trei dintre ei şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii. Cea de a patra persoană decedată se afla în interiorul trenului de pasageri.

În plus, alte 11 persoane au fost rănite. Poliţia nu a oferit detalii în privinţa stării răniţilor, mai multe ambulanţe fiind desfăşurate la faţa locului. Persoanele rănite au fost transportate la spitale din Helsinki şi Raseborg.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Potrivit presei locale, un vehicul militar de tip MASI, care transporta mai mulţi soldaţi, a fost lovit de trenul de pasageri în timp ce se afla pe o trecere de cale ferată.

Jussi Niinisto, ministrul finlandez al Apărării, a confirmat că trei militari au murit în urma accidentului şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.