SOCANT! O treime din Zidul Chinezesc a disparut!

Aproximativ 2.000 de kilometri din Marele Zid Chinezesc – reprezentând aproximativ 30% din lungimea fortificaţiei construite pentru apărarea imperiului în perioada Dinastiei Ming – au dispărut, iar restul se află într-o stare avansată de degradare, relatează CNN.

Cei 2.000 de kilometri de zid au dispărut din cauza eroziunii naturale şi sub acţiunea omului, potrivit ziarului The Beijing Times.Iar situaţia se poate înrăutăţi dacă nu se iau măsuri pentru conservarea construcţiei, avertizează unii experţi.

“Este alarmant să vedem marele Zid Chinezesc atât de devastat”, declară pentru CNN Mei Jingtian, un voluntar care lucrează de trei decenii să salveze structura şi care a înfiinţat Asociaţia pentru Protecţia Marelui Zid Chinezesc.

Aproximativ 8.000 de kilometri din structură datează din perioada Dinastiei Ming, între secolele al XIV-lea şi al XVII-lea. Această porţiune este considerată de către unii drept construcţia originală.Din această porţiune, aproximativ 2.000 de kilometri constau în terasamente naturale, iar restul de 6.000 de kilometri din zidul original construit în timpul Dinastiei Ming au fost construiţi.

Potrivit unei cercetări efectuate în 2014 de către Societatea Marelui Zid Chinezesc, doar aproximativ 8,2% din construcţie se află în stare bună, iar 74,1% este considerată ca “prost conservată”.

sursa mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published.