Poliţist condamnat definitiv la închisoare cu suspendare după ce a rănit mortal un pieton

Un fost poliţist care, băut fiind, a ucis cu maşina un bărbat în apropierea unei treceri de pietoni din Bârlad şi apoi a fugit din zonă, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii fiind obligat să plătească daune de 140.000 de euro.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Gheorghiţă Apur la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, în octombrie 2011, pe când activa în Poliţie, a accidentat mortal un bărbat în apropierea unei treceri de pietoni din Bârlad.

În fapt, magistraţii ieşeni au respins apelurile formulate atât de către rudele pietonului ucis, cât şi de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, care a fost obligat de instanţa de fond, respectiv Judecătoria Bârlad, să plătească daune materiale de 5.000 de lei şi daune morale în sumă de 140.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 1 octombrie 2011, poliţistul Gheorghiţă Apur a accidentat mortal, pe strada principală din municipiul Bârlad, un bărbat în vârstă de 54 de ani care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în vecinătatea trecerii de pietoni.

Imediat după producerea evenimentului, agentul de poliţie a fugit de la locul accidentului, motivând că s-ar fi speriat de reacţia pe care ar fi putut-o avea oamenii care începuseră să se adune în zonă.

Abia după aproximativ trei ore, Gheorghiţă Apur s-a prezentat singur la sediul Poliţiei Municipale Bârlad, ulterior fiind condus la Spitalul de Urgenţă Bârlad în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili dacă poliţistul se afla în stare de ebrietate.

În urma analizei probelor de laborator, Serviciul de Medicină Legală (SML) a stabilit că poliţistul avea o alcoolemie de 1,1 la mie alcool pur în sânge.

Procurorii care au anchetat cazul au solicitat o calculare retroactivă a alcoolemie pe baza unei expertize ştiinţifice.

În urma recalculării, SML Vaslui a stabilit că Gheorghiţă Apur avea o alcoolemie în sânge la momentul producerii accidentului de 2 la mie.

Poliţistul a contestat expertiza la SML Iaşi, medicii legişti de aici stabilind că Apur avea, de fapt, o alcoolemie de 0,55 mg/litru alcool pur în sânge.

La un an de la producerii accidentului, Gheorghiţă Apur a fost clasat medical, la cerere, ieşind astfel la pensie la vârsta de 38 de ani.

Curtea de Apel Iasi l-a condamnat definitiv pe Gheorghita Apur la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa si parasirea locului accidentului, dupa ce, in octombrie 2011, pe cand activa in Politie, a accidentat mortal un barbat in apropierea unei treceri de pietoni din Barlad, scrie Mediafax.

Magistratii ieseni au respins apelurile formulate atat de catre rudele pietonului ucis, cat si de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, care a fost obligat de instanta de fond, respectiv Judecatoria Barlad, sa plateasca daune materiale de 5.000 de lei si daune morale in suma de 140.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, in seara de 1 octombrie 2011, politistul Gheorghita Apur a accidentat mortal, pe strada principala din municipiul Barlad, un barbat in varsta de 54 de ani care s-ar fi angajat in traversarea strazii prin loc nepermis, in vecinatatea trecerii de pietoni. Imediat dupa producerea evenimentului, agentul de politie a fugit de la locul accidentului.

Abia dupa aproximativ trei ore, Gheorghita Apur s-a prezentat singur la sediul Politiei Municipale Barlad, ulterior fiind condus la Spitalul de Urgenta Barlad in vederea recoltarii de probe biologice. In urma analizei probelor de laborator, Serviciul de Medicina Legala (SML) a stabilit ca politistul avea o alcoolemie de 1,1 la mie alcool pur in sange. In urma recalcularii alcoolemiei, SML Vaslui a stabilit ca Gheorghita Apur avea o alcoolemie in sange la momentul producerii accidentului de 2 la mie.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/un-politist-condamnat-la-inchisoare-dupa-ce-a-accidentat-mortal-un-pieton_229791.html#ixzz3eiI1MPtQ

Un fost politist a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare dupa ce, baut fiind, a accidentat mortal cu masina un barbat in apropierea unei treceri de pietoni din Barlad si apoi a fugit de la locul accidentului. Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a fost obligat sa plateasca daune de 140.000 de euro.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/un-politist-condamnat-la-inchisoare-dupa-ce-a-accidentat-mortUn fost politist a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare dupa ce, baut fiind, a accidentat mortal cu masina un barbat in apropierea unei treceri de pietoni din Barlad si apoi a fugit de la locul accidentului. Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a fost obligat sa plateasca daune de 140.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.