EVENIMENT TRAGIC!!! Un TIR a spulberat un microbuz: 14 morți

În total, 14 persoane și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost rănite în urma ciocnirii unui microbuz cu un camion de mare tonaj în Republica rusă Mari El, la 600 de kilometri est de Moscova, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP.

Accidentul a avut loc în localitatea Vizim’yary, în apropierea Fluviului Volga, când un microbuz cu o capacitate de 20 de locuri a lovit un autovehicul de mare tonaj care transporta trunchiuri de copaci.

“Numărul total al morților este de 14 persoane”, a informat Ministerul local pentru Situații de Urgență, citat de agențiile ruse de presă, adăugând că cinci răniți au fost internați în spital.

În momentul accidentului, era întuneric și ningea puternic, potrivit Ministerului de Interne al Republicii Mari El.

“Șoferul a încercat o manevră de depășire. A intrat pe contrasens, nu a avut timp să își termine manevra și a lovit un autovehicul de mare tonaj care transporta cel puțin 40 de trunchiuri. Șocul a fost violent”, a declarat liderul acestei regiune ruse, Aleskandr Evstifeiev, pentru postul de televiziune Russia 24.

Șoferul microbuzului face parte dintre persoanele decedate, printre care și un copil, potrivit Agerpres.

Rusia rămâne una din primele țări din lume în ce privește numărul deceselor în accidente pe șosele, în special din cauza alcoolismului, a deteriorării infrastructurii rutiere și a nerespectării regulilor de circulație.

Sursa:realitatea.net