Sanctiuni drastice aplicate soferilor din Iasi!

In cadrul unei ample actiuni organizata de catre politistii de la Biroul Rutier la sfârsitul saptamânii trecute pentru prevenirea accidentelor rutiere si siguranta traficului, 31 de permise au fost retinute.

Totodata au fost aplicate sanctiuni de aproximativ 85.000 lei soferilor care nu au respectat prevederile legale in vigoare. Oamenii legii au actionat atât pe raza municipiului Iasi, cât si pe drumurile europene pentru a sanctiona soferii indisciplinati in trafic.

Politistii au urmarit respectarea prevederilor referitoare la viteza,  traversare neregulamentara si neacordarea prioritatii pietonilor.

“Sâmbata, in urma controalelor, politistii au aplicat 48 de sanctiuni in valoare de 26.260 de lei si au retinut 15 permise de conducere. De exemplu, un barbat care se afla la volanul unui bolid de lux, pe un sector de drum public, a fost tras pe dreapta din cauza vitezei neregulamentare. Acesta a fost testat de catre politisti cu aparatul etilotest care a aratat o alcoolemie de 0,60 ml/l alcool pur in aerul expirat, in urma acestui lucru barbatul s-a ales cu dosar penal”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie.

Asociatia pentru Protectia Victimelor Accidentelor Rutiere recomanda soferilor sa fie prudenti cand conduc mai ales  in aceasta perioada in care temperaturile sunt foarte ridicate, fapt care poate determina scaderea puterii de concentrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *