Te-ai hotărât să îți modifici dieta? Iată 4 trucuri care te vor ajuta

În primul rând trebuie sa știi de unde să începi și care sunt pașii mici, dar de bază pe care trebuie să îi faci atunci cînd decizi să schimbi ceva. Am adunat cele mai bune sfaturi într-o listă și abia așteptăm să vezi cât de ușor e de fapt să mănânci super sănătos!

SĂPTĂMÂNA 1 – aprovizionează-te cu esențialul

Caută să cumperi cutii mai mari sau să comanzi online cantități mai mari de produse neperisabile ca de exemplu orez, quinoa sau mazăre. Sunt o grămadă de site-uri care oferă această variantă, iar dacă ești mereu aprovizionată cu astfel de produse, atunci când vei vrea să gătești ceva rapid vei avea numai variante sănătoase.

SĂPTĂMÂNA 2 – încearcă să urmezi o provocare

Specialiștii recomandă să ai o prietenă cu care să stabilești o zi de mâncat sănătos. Puteși să organizați seri de gătit raw-vegan sau să vă impulsionați una pe cealaltă să nu întreceți măsura. La început o zi pe săptămână, apoi 2 zile pe lună și tot așa până când provocarea devine să țineți dieta sănătoasă o lună întreaga! De acolo totul devine din ce în ce mai simplu, iar poftele pentru dulciuri vor dispărea aproape complet.

SĂPTĂMÂNA 3 – fii cu un pas înaintea poftelor tale

Umple congelatorul cu înghețate din 100% fructe naturale. Sunt foarte uțor de făcut (practic, faci orice smoothie dorești si apoi îl îngheți) și sunt cea mai bună variantă pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce!   

SĂPTĂMÂNA 4 – înarmează-te cu informații

Toată lumea are abilitatea de a mînca sănătos – trebuie doar să înțelegi ce e benefic pentru corpul tău! Fă-ți un obicei de a citi de fiecare dată lista de ingrediente a oricărui produs. Da, pare o bătaie de cap, dar e imperios necesar să vezi ceea ce conțin produsele pentru a rămâne pe calea cea dreaptă. O să fii uimită să vezi cîți conservanți și cîte chimicale consumai zilnic!