Mersul pe jos: 4 beneficii psihologice

Când mergi pe jos, îți oxigenezi creierul. Îți limpezești gândurile și îți lași imaginația să zboare.  Astfel, poți scăpa de toate îndoielile și temerile care te apasă. Dacă ai moralul la pământ, ieși la plimbare!

 Mersul pe jos nu te obosește, este distractiv și nu îți impune un anumit ritm. Poți merge oricât de încet sau de repede dorești. La prima vedere, acest exercițiu nu pare să aibă un impact prea mare. În realitate, mersul pe jos are o influență extraordinară la nivel mental

1. Mersul pe jos îți limpezește mintea

Mersul pe jos îți limpezește mintea

Unul dintre primele beneficii psihologice ale mersului pe jos este limpezirea minții. În anumite momente, probabil ai simțit și tu că nu poți gândi cu claritate. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când trebuie să iei o decizie importantă sau să rezolvi un conflict.

Indiferent de situație, ai nevoie de puțin timp în care să reflectezi. Atunci când te liniștești, poți vedea lucrurile într-o altă lumină. 

Este imposibil să îți găsești calmul și echilibrul închis între patru pereți. Trebuie să iei aer curat și să te miști. Astfel, mersul pe jos este cea mai bună opțiune, deoarece corespunde ideii de a merge mai departe, lăsând orice povară în urma ta.

Fă câte o plimbare din când în când. Vei vedea că toate gândurile ți se vor limpezi.

2. Te ajută să te detensionezi

Mersul pe jos te ajută să te relaxezi

În fiecare zi, suntem supuși unei presiuni majore și unui stres constant. Prin urmare, este normal ca uneori să nu ne mai putem ține emoțiile sub control. De multe ori, suntem nervoși fără să știm de ce.

Când petreci multe ore muncind, concentrându-te asupra unei singure sarcini de lucru sau a unui proiect, fă o pauză. Când te simți copleșit, ieși la plimbare. Întinde-ți picioarele, fă puțină mișcare și vei vedea lucrurile cu mai multă claritate.

Suntem oameni, nu mașinării. Avem nevoie de momente de odihnăpentru a putea lucra în continuare. Somnul, relaxarea și o pauză de la toate elementele care îți provoacă anxietate sunt cele mai bune soluții.

 Mersul pe jos te ajută să nu te mai simți „blocat” și să nu te lași măcinat de gânduri. După cum știi deja, stresul are un efect devastator asupra sănătății. Prin urmare, este important să încerci întotdeauna să te detensionezi.

3. Oprește gândurile care se învârt în cerc

Mersul pe jos îți face ordine în gânduri

Există anumite gânduri care, odată apărute și instalate în mintea ta, nu mai pleacă. N-ar fi un lucru rău, numai că multe dintre aceste idei sunt negative. Le „rumegi,” le întorci pe toate părțile de o mie de ori și tot nu găsești o soluție. Aceste gânduri se transformă într-un cerc vicios. Pentru a ieși din el, îți consumi toată energia.

Mersul pe jos te ajută să te debarasezi de toate ideile nocive care nu îți dau pace. Dacă îți limpezești mintea, poți ignora aceste gânduri. Pașii pe care îi faci vor fi singurul lucru asupra căruia te vei mai concentra.

În plus, plimbare în aer liber îți dă ocazia să privești ideile care se învârt în cerc dintr-o altă perspectivă. Astfel, îți poți da seama că nici măcar nu erau așa de importante.

4. Îți stimulează creativitatea

Mersul pe jos îți stimulează creativitatea

Dacă ai un serviciu care îți cere să fii creativ, este posibil ca uneori să ai o pană de inspirație, fapt care te împiedică să îți îndeplinești sarcinile de lucru. Însă atunci când creierul tău funcționează așa cum ar trebui, proiectele tale vor fi de mare succes.

Mintea umană este întotdeauna deschisă și receptivă la idei noi, iar senzațiile pe care le oferă mersul pe jos o pot stimula. Această activitate nu necesită mult efort, însă îți oferă diferiți stimuli care îți activează latura creativă.

Ai fost vreodată inspirat de un filmuleț? Sau poate s-a întâmplat când vorbeai cu o persoană? Creativitatea nu poate fi obținută prin forțarea minții, ci prin eliberarea acesteia.

O plimbare la sfârșit de zi te ajută să te relaxezi și să îți reîmprospătezi gândurile. A doua zi de dimineață vei fi plin de energie și vitalitate pentru a face provocărilor întregii zile.

Mersul pe jos oferă numeroase beneficii psihologice. Depinde de tine dacă profiți de ele sau nu. Ești pregătit să le descoperi pe cont propriu?

Sursa:dozadesanatate.ro