Test de cultură generală despre mări şi oceane

Vă propunem un test de cultură generală despre mările şi oceanele de pe Pământ.

1. Care este cel mai adânc punct de pe Pământ?

a) Fosa Marianelor

b) Fosa Puerto Rico

c) Fosa Java

2. În ce ocean se află Insula Sf. Elena, locul unde a murit împăratul Napoleon?

a) Oceanu Indian

b) Oceanul Pacific

c) Oceanul Atlantic

3. Care este cea mai întinsă mare din lume?

a) Marea Sargaselor

b) Marea Chinei de Sud

c) Marea Egee

4. Care este marea cu cea mai ridicată medie a temperaturii?

a) Marea Rosie

b) Marea Moartă

c) Marea Barents

5. La ce ocean are ieşire Portugalia?

a) Pacific

b) Indian

c) Atlantic

6. Care este cea mai sărată mare din lume?

a) Marea Moartă

b) Marea Roşie

c) Marea Adriatică

7. Cate ţări sunt riverane Mării Negre?

a) 3

b) 5

c) 6

8. Ce strâmtoare separă Marea Neagră de Marea Egee?

a) Dardanele

b) Kerc

c) Bosfor

9. În ce mare este situată Insula Şerpilor?

a) Marea Caraibelor

b) Marea Baltică

c) Marea Neagră

10. Unde se varsă fluviul Amazon?

a) Oceanul Indian

b) Oceanul Atlantic

c) Marea Caraibelor

Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – b, 5 – c, 6 – a, 7 – c, 8 – a, 9 – c, 10 – b.