Hotelul de gheaţă, minunea de la Bâlea Lac

An de an, mii de turişti fug de agitaţia marilor oraşe pentru o vacanţă în decor de poveste, în inima munţilor Făgăraş, la Bâlea Lac. Iar principalul obiectiv care atrage deopotrivă turişti români şi străini la peste 2.000 de metri altitudine este hotelul de gheaţă, care în acest an se ridică pentru a nouă oară la Bâlea Lac.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea lac îşi va primi vizitatorii din 10 februarie. La deschidere va participa ambasadorul Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova, Kevin Hamilton.

Anul acesta Hotelul de gheaţă este construit în jurul muzicii, aceasta fiind tema principală. Are 14 camere şi 6 iglu-uri care sunt decorate cu statui din gheaţă ale unor artişti iconici pentru muzica mondială, Madonna, Michael Jackson sau Elvis Presley. În fiecare sezon, Hotelul de Gheaţă primeşte peste 8000 de turişti cazaţi şi alte câteva mii de vizitatori.

Deschidere cu concurs de fotografie

Deschiderea oficială a Hotelului de Gheaţă coincide cu startul unui concurs de fotografie ce are ca temă inedita construcţie. ”Fotografi din toată ţara sunt invitaţi să se înscrie în concursul organizat împreună cu Bergenbier, unul dintre partenerii de tradiţie ai Bâlea Ice Hotel. Marele premiu este de 1000 de euro în timp ce locurile 2 şi 3 câştigă 200, respectiv 100 de euro. Cea mai interesantă fotografie va fi răsplătită, la rândul ei, tot cu 100 de euro. Concursul va fi jurizat de fotografii Dragoş Asaftei, Vlad Eftenie şi Sebastian Marcovici”, spun reprezentanţii Hotelului de Gheaţă.

Înscrierile în concurs se vor face între 1 şi 9 februarie iar concursul propriu-zis va dura 10 zile, între 10 şi 20 februarie. Fiecare concurent trebuie să înscrie în concurs un set de 10 fotografii ce au ca tema Hotelul de Gheaţă şi împrejurimile de la Bâlea Lac şi un set de 10 fotografii cu Palatul de Vară al baronului Brukenthal din Avrig. Fotografiile vor fi expuse în cadrul unei expoziţii ce va avea loc la Palatul de la Avrig la începutul lunii martie.

Sursa:adevarul.ro