Iarna face ravagii în Vrancea! Copaci doborâți, mașini avariate și peste 5.000 de oameni fără curent electric!

18 copaci au fost doborâți de vânt sau sub greutatea zăpezii în județul Vrancea, în ultimele 24 de ore, iar trei mașini au fost avariate. 5100 de abonați nu au curent electric din cauza avariilor pe care muncitorii societății de furnizare a energiei electrice încearcă să le remedieze, potrivit news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IU Vrancea, Florin Olaru, în ultimele ore, au fost 18 intervenții pentru îndepărtarea crengilor sau copacilor care sub greutatea zăpezii au căzut fie pe șosea, fie pe mașini parcate, cele mai multe cazuri fiind în Focșani.

Trei autoturisme au fost avariate de arborii sau crengile lor care au picat din cauza vremii. În 13 dintre situații a intervenit Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea cu aproape 60 de subofițeri și 13 mijloace, însă au fost mobilizați și voluntarii de la Focșani, și din localitățile Campineanca, Dumitrești și Racoasa care au acționat în cinci cazuri pentru îndepărtarea copacilor doboriti pe șosea sau pe mașinile parcate.

Tot din cauza vântului și a zăpezii grele, la ora 5.00 dimineață erau 6 localități din Vrancea nealimentate cu energie electrică, 5100 de abonați erau privați de acest serviciu, localitățile afectate fiind Barsesti, Fitionesti, Racoasa, satul Trestia din comună Vintileasca și Bolotesti cu 2500 de gospodării în beznă și reghiu cu 150.00.

Nici un drum județean sau național din Vrancea nu este blocat de nămeți. Pe drumurile naționale se acționează acum cu 15 utilaje iar pe cele județele cu 38 de mașini de deszăpezire.

Se circulă în condiții de iarnă în tot județul Vrancea.

sursa: reporterntv.ro