Mare atentie la ciupercile de sezon!

Tot mai multe persoane aleg sa cumpere ciuperci de la diferiti oameni fara a sti cu exactitate provenienta acestora, crezand ca stiu care dintre ele sunt comestibile si care nu. Din aceasta cauza tot mai multe persoane care au consumat tot felul de ciuperci ajung din ce in ce mai des in aceasta perioada la spital.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a atras atenţia cu privire la consumul de ciuperci de care s-au umplut pădurile.Pe lângă aspectele legale, legate de provenienţa lor şi actele doveditoare, oamenii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi când cumpără chiar şi ciuperci despre care cred că le cunosc.

Avertismentul are la bază o serie de mutaţii genetice suferite în flora spontană care au transformat ciupercile comestibile în ciuperci otrăvitoare. Sfatul bătrânilor, care ştiau ce ciuperci pot fi consumate, devine astfel inutil, aceştia, alături de copii, fiind cei mai expuşi riscului intoxicării în urma consumului. Ciupercile care în trecut erau comestibile acum pot fi letale, iar prepararea lor prin fierbere sau prăjire nu scade riscul intoxicării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.