Avertizare hidrologică pentru judeţul Iaşi

Oficialii Prefecturii Iaşi au atras atenţia că judeţul se află sub avertizare hidrologică cod galben până joi, la ora 18.00.

Pe fondul precipitaţiilor însemnate din ultimele ore, pentru judeţul Iaşi a fost emisă o avertizare meteo. Potrivit prefectului Marian Şerbescu: „Judeţul Iaşi se află, până mâine (n.r. joi) la ora 18.00, sub avertizare hidrologică COD GALBEN de inundaţii, fiind aşteptate creşteri de debite şi niveluri ale unor râuri, cu depăşirea cotelor de apărare“.

Astfel, fenomenele periculoase se pot produce pe râul Jijia şi pe cursul superior al râului Bârlad, dar şi pe afluenţi de grad inferior ai acestui râu. Practic, potrivit specialiştilor sunt monitorizate cu precădere râurile Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Bârlad – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).

„Situaţia este cauzată de precipitaţiile din ultimele zile şi de topirea stratului de zăpadă“, a mai transmis prefectul Marian Şerbescu. În municipiul Iaşi a fost nevoie de intervenţia echipelor ApaVital pentru asigurarea funcţionării sistemului public de canalizare.

Sursa:adevarul.ro