Obiceiuri care vă distrug mașina

A deține un autoturism este fără îndoială o investiție costisitoare, iar pentru majoritatea dintre noi, o mașină este ceva ce ne dorim să avem si să funcționeze în parametrii cât mai mult timp.

Dar, uneori, obiceiurile noastre sunt cei mai răi dușmani ai mașinii. Cele mai multe lucruri pe care le dețineți vor dura mai mult dacă aveți grijă de ele și le veți trata bine. Autoturismul nu face excepție de la această regulă, scriu specialiștii Auto Bild.

În timp ce neglijarea întreținerii mașinii poate părea inofensivă pe termen scurt, neglijarea regulată se va adăuga și va reduce durata de viață a acesteia. Cu timpul, fără să știi, dezvolți anumite obiceiuri atunci când conduci și acționezi mașina.

Aparent lucruri inofensive, cum ar fi muzica dată la maxim sau apăsarea incompletă a ambreiajului, pot dăuna grav în timp.

Experții ne dezvăluie care sunt cele mai comune obiceiuri care pot strica în timp autoturismul.

În primul rând, foarte puțini șoferi știu că atunci când volumul aparatului audio din autoturism este dat la maxim, șuruburile mașinii se slăbesc, iar în timp acest lucru o va face mai zgomotoasă.

Experții ne mai avertizează că în momentul în care staționăm, iar frâna de mână nu este trasă, asupra transmisiei mașinii este exercitată o presiune suplimentară. Din acest motiv, este recomandat ca în staționare să fie acționată frână de mână, indiferent dacă autoturismul se află în pantă/rampă sau nu.

O greșeală comună a șoferilor este și apăsarea incompletă a pedalei de ambreiaj.

Din grabă, mulți dintre șoferi nu apăsa până la fund pedala atunci când schimbă treptele de viteză, iar acest lucru dăunează autoturismului, prin simplul fapt că nu este eliberat suficient lichid de ambreiaj.

sursa: antenasatelor.