Ieșenii au protestat faţă de distrugerea unui parc, în locul căruia vor fi construite blocuri

Aproximativ 200 de persoane au protestat, joi după-amiază, în cartierul Tătăraşi din municipiul Iaşi, nemulţumiţi că parcul din zonă va fi distrus, iar în loc vor fi construite trei blocuri cu şase, opt şi zece etaje, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Oamenii spun că vor continua protestele şi reclamă interese imobiliare din partea municipalităţii.

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, la acţiune participând ieşeni de toate vârstele.

Locatarii din zonă acuză Primăria Iaşi că a dat undă verde construcţiei a trei blocuri, în zona unde există un parc cu zeci de copaci, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii, scrie News.ro.

„Este o crimă să tai copacii, să renunţi la spaţiul verde şi să construieşti turnuri. Noi stăm de zeci de ani aici şi nu ne-am imaginat că se poate aşa ceva. Am încercat să intru în audienţă la primarul Mihai Chirica, dar nu am reuşit, mereu este ocupat“, a spus o locatară dintr-un bloc situat în imediata apropierea a parcului ce urmează a fi distrus.

Un alt locuitor din zonă, Bogdan Veniş, a afirmat că Iaşiul este pe locul întâi pe ţară în ceea ce priveşte poluarea, el acuzând interese imobiliare din partea municipalităţii.

„Este singurul spaţiu verde din acest cartier. Am doi copii care vin şi se joacă aici. Sperăm să putem rezolva ceva. Nici Ceauşescu n-a mai făcut aici blocuri, din cauza nivelului ridicat al pânzei freatice“, a spus Bogdan Veniş.

Printre protestatari şi-au făcut apariţia şi deputaţii Marius Bodea (PNL) şi Cosette Chichirău (USR), care au declarat că susţin demersul locatarilor din zonă.

Protestul a durat o oră şi jumătate, în zonă fiind mobilizaţi şI câţiva jandarmi şi poliţişti locali.

Locuitorii din cartierul Tătăraşi spun că vor continua protestele şi cer Primăriei ieşene să nu permită construcţia blocurilor pe spaţiul verde.

Consiliul Local a aprobat recent Planurile Urbanistice Zonale pentru ridicarea a trei blocuri de şase, opt şi zece etaje pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi în zona Oancea din cartierul ieşean Tătăraşi.

Municipalitatea urmează să emită autorizaţiile de construire pentru cele trei imobile.

SURSA: infoiasionline.ro