Ce împărat şi-ar fi numit calul consul?

Vă propunem un test despre împăraţii romani şi unele dintre realizările importante ale acestora.

1. Cine a fost ultimul împărat al Imperiului Roman de Apus?

a) Teodosian

b) Claudius

c) Flavius Romulus Augustus

2. În timpul cărui împărat roman a avut loc Primul Conciliu de la Niceea?

a) Constantin cel Mare

b) Nero

c) Aurelian

3. Cine a fost primul împărat roman?

a) Tiberius

b) Traian

c) Octavianus Augustus

4. Despre ce împărat se presupune că şi-a numit calul consul?

a) Nero

b) Caligula

c) Diocletian

5. Ce împărat roman i-a urmat la tron lui Traian

a) Aureliu

b) Hadrian

c) Marcus Aurelius

6. Despre ce împărat se presupune că a dat foc Romei pentru a dat vina, ulterior, pe creştini?

a) Nero

b) Claudius

c) Caligula

7. Câţi ani a domnit Constantin I cel Mare?

a) 15

b) 25

c) 30

8. Cum a murit Nero?

a) în bătălie

b) ucis de mama sa

c) s-a sinucis

9. Câţi ani a domnit Domiţian?

a) 5

b)10

c) 15

10. Cine a fost tatăl adoptiv al lui Antoninus Pius?

a) Traian

b) Hadrian

c) Marcus Aurelius

Răspunsuri corecte: 1 – c, 2 – a, 3 – c, 4 – b, 5 – b, 6 – a, 7 – c, 8 – c, 9 – c, 10 – b.

Sursa:adevarul