Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Fructul care conține mai multă vitamina C decât alte fructe

Originar din Asia, kiwi mai este cunoscut şi sub numele de agrisa chinezească. În Europa, el a fost cultivat pentru prima oară în Marea Britanie, unde fructului i s-a atribuit numele păsării kiwi, datorită asemănării de culoare. Ca toate fructele, are şi proprietăţi curative care îl recomandă pentru consumul zilnic, dar şi pentru curele de slăbire. Un fapt mai puţin cunoscut este că acesta conţine mai multă vitamina C decât o portocala, informează buzzle.com.Este o sursă sigură de vitamina E şi, precum vitamina C, neutralizează actiunea radicalilor liberi, cauza unor boli grave precum diabetul, cataracta sau artrita. Fructul delicios mai contine fibre, un aliat de nadejde pentru prevenirea diabetului şi cancerului la colon, pentru că are rolul de a controla zahărul din sânge. Mai mult, normalizează valoarea colesterolului şi are rol protector pentru cei care sufera de boli cardiovasculare. Fructele de kiwi mai conţin potasiu, magneziu şi cupru. Din acest motiv fructul poate fi consumat de către hipertensivi.  Este recomandat şi copiilor pentru că favorizează dezvoltarea cerebralaă şi întărirea sistemului imunitar. O cură de 28 de zile cu kiwi, consumate căte trei pe zi, are ca efect scăderea vascozitatii sângelui, principala cauză a apariţiei atacurilor cerebrale. Mai mult, nutritioniştii îl recomandă pentru cura de slabire, fructul verde şi delicios având importante proprietăţi diuretice.

sursa: cunoastelumea.ro