Accesul pietonal restrictionat in zona Mitropoliei!

Accesul pietonilor pe trotuarul de pe partea Mitropoliei, pe porţiunea cuprinsă între strada Colonel Langa şi fostul magazin Materna a fost restricţionat, Motivul îl constituie lucrările care au loc pentru realizarea celor trei zone de acces către Catedrala Mitropolitană.

Noile amenajări din cadrul incintei Ansamblului mitropolitan au fost gândite în aşa fel încât să ofere turiştilor un spaţiu de acces amplu şi confortabil. Vizitatorii vor păşi pe alei pavate cu piatră naturală, se vor bucura de spaţii verzi complet refăcute, vor odihni pe bănci şi vor putea admira întregul ansamblu şi în cadru nocturn, graţie unui sistem complex de iluminare arhitecturală. Proiectul mai prevede amenajarea în exteriorul Catedralei a unui centru de informare turistică, dar şi a unui punct de supraveghere şi pază a incintei mitropolitane.

Obiectivul principal al proiectului constă în amenajarea unui muzeu dotat cu spaţiu polivalent combinat cu zone de cult religios în subteranul Catedralei Mitropolitane. Structura acestuia va cuprinde o zonă de acces principal, muzeul propriu zis şi o cale de acces secundară, aflată în preajma fântânii lui Hodocin, monument istoric ce va fi pus în evidenţă în urma complexelor lucrări de restaurare.

Şantierul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an, cu toate că, iniţial, avea data limită pe 27 iunie 2015. Investiţia se situează la 60,2 milioane lei, dintre care 48 de milioane lei fonduri europene.

SURSA ZIARULEVENIMENTUL.RO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.