Delta în miniatură din Transilvania, FRUMUSEŢE IREALĂ

Exista locuri in Romania de o frumusete ireala, locuri nestiute de romani, dar apreciate de straini.

O astfel de atractie este delta din inima Transilvaniei, cu sutele de hectare de stuf pe care nu te astepti sa le gasesti in apropiere de Cluj.

Un grup de turisti veniti din Anglia, Finlanda, Germania, Slovenia si Turcia au petrecut aici o saptamana de vis, in care au vizitat locurile si au participat la seminarii despre natura.

La doar 50 de km de Cluj, in comuna Sic, te simti ca in Delta Dunarii. La iesire din sat, dupa ce treci un pod de lemn, ajungi intr-un paradis de stuf care se intinde pe 250 de hectare.

William Parker, un turist din Maria Britanie, a ajuns pentru prima data in Romania acum 3 ani. A calatorit prin toata lumea, dar a fost cucerit de ce a gasit aici, la noi.

“E magnific. Cred ca este unul din ultimele locuri in Europa, poate din lume, unde poti gasi vechiul stil de viata, natura, locuri ca acest stufaris neschimbat de secole. Romania ramane unul din locurile cele mai atractive, ajungi usor, e in Europa, oamenii sunt foarte prietenosi si preturile sunt mici”, spune William Parker.

John, un alt turist din Marea Britanie, se afla pentru prima data in Romania, dar promite sa se intoarca.

“Asa avem si noi stufaris cum aveti voi si zone cu padure, dar nu se compara cu ce e aici, e imens, e compact, plin de viata salbatica”, spune John Oliver.

Ofertele pentru turistii care vin in mica delta din Transilvania este destul de bogata.

“Poti sa te cazezi la Sic sau la Gherla si poti sa vezi cel mai mare stufaris din Transilvania. Pe langa Stufarisurile de la Sic avem Lacul Stiucilor, este cel mai adanc lac din Transilvania si are pe el insule plutitoare de stu, ca in Delta Dunarii, incat in timp ce te plimbi pe lac s-ar putea sa te ratacesti”, spune Alexandru Stermin, ornitolog la ECO Transilvania.

Dupa Delta Dunarii, stufarisurile de la Sic au cea mai mare suprafata din toata Romania.

S-au accesat deja fonduri europene care vor fi investite in zona, in facilitati pentru turisti care sa nu distruga totusi frumusetea naturala a locului.

Sursa:google