Alertă de tsunami în Indonezia după un puternic cutremur

Autoritățile din Indonezia au emis o avertizare de tsunami după ce un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia, la o adâncime de 10 kilometri, relatează BBC și Reuters.

Seismul vine la o săptămâne după ce un cutremur de magnitudine 6.4 grade pe scara Richter s-a produs în insula Lombok, în urma căruia 16 persoane au murit și 162 au fost rănite.

Autoritățile nu au oferit momentan informații despre posibile victime în urma cutremurului de duminică, dar au emis o avertizare de tsunami și au sugerat persoanelor să stea cât mai departe posibil de ocean.

„Vă rugăm să mergeți în locuri înalte și să rămâneți calmi”, a declarat Dwikorita Karnawati, directorul Agenției Indoneziene de Meteorologie, la un post local de televiziune.

Cutremurul s-a simțit puternic și în insula Bali, situată la aproximativ 40 de kilometri est de Lombok, provocând panică în rândul turiștilor.

Conform unor martori, în urma cutremurului, mai multe geamuri ale restaurantelor, hotelurilor și locuințelor din zonă s-au spart.

Cutremurul s-a produs la ora locală 18:45 (13:45, ora României) și s-a produs la puțin timp după un cutremur mai mic, de 6.8 grade pe scara Richter, au declarat reprezentanții Agenției de Meteorologie din Indonezia, relatează The New York Times.

Seismul a fost urmat de aproximativ 12 unde de șoc, a declarat Dwikorita Karnawati.

Nivelul valurilor a crescut cu aproximativ 14 centimetri în estul insulei Lombok.

„Credem înălțimea valurilor va ajunge curând la aproximativ un metru și jumătate”, a adăugat Dwikorita Karnawati.

sursa:  reporterntv.ro