Ştiaţi că şi munţii au PORECLE?

Vă puteţi testa nivelul cunoştinţelor în acest domeniu parcurgând chestionarul alăturat:

1. Cărui munte i se mai spune „Zeiţa Recoltelor“? 

a. Makalu (8463)

b. Annapurna (8091 m)

c. Everest (8848 m)

2. Ce masiv mai este cunoscut sub numele de „Muntele Alb“?

a. Kilimanjaro (5895 m)

b. Manaslu (8156 m)

c. Nanga Parbat (8126 m)

3. Care dintre următoarele vârfuri este supranumit „Muntele munţilor“?

a. Cho Oyu (8188)

b. Dhaulagiri (8167 m)

c. Matterhorn (4478 m)

4. Cărui munte i se mai spune „Mama universului“ sau „Mama oceanului“?

a. Elbrus (5642 m)

b. Aconcagua (6962 m)

c. Everest (8848 m)

5. Ce vârf mai poartă numele „Doamna Albă“?

a. Broad Peak (8051 m)

b. Mont Blanc (4810 m)

c. K 2 (8611 m)

6. Cărui munte i se mai spune „Zeiţa de turcoaz“?

a. Cho Oyu (8188 m)

b. Annapurna (8091 m)

c. Lhotse (8516 m)

7. Cărui masiv i se mai spune „Santinela de piatră“?

a. Aconcagua (6962 m)

b. McKinley-Denali (6190 m)

c. Broad Peak (8051 m)

  8. Cărui munte i se mai spune „Ucigaşul de femei“?

a. Mount Vinson (4897 m)

b. Puncak Jaya/Piramida Carstensz (4.884 metri)

c. K2 (8611 m)

9. Cărui vârf i se mai spune „Tronul Zeilor“sau „Muntele limbilor diferite“?

a. Kilimanjaro (5895 m)

b. Elbrus (5642 m)

c. Ama Dablam (6812 m)

10. Cărui munte i se mai spune „Marele negru“?

a. Makalu (8463 m)

b. Popocatépetl (5465 m)

c. Gasherbrum I (8080 m)

Răspunsuri corecte: 1-b; 2-a; 3-c; 4-c; 5-b; 6-a; 7-a; 8-c; 9-b; 10-a.

Sursa:adevarul