Schimbarea BRUSCĂ a VREMII îți influențează sănătatea

Iată cum mai poate vremea să influențeze starea de spirit, dar și sănătatea unei persoane:

Presiunea arterială

Imagini pentru Presiunea arterială

Când presiunea atmosferică scade, îți scade și tensiunea. Tensiunea scăzută face că vasele de sânge să se dilată, ceea ce înseamnă că pot apărea amețelile, mai ales dacă te ridici brusc. Vara sunt mai întâlnite aceste simptome, când presiunea atmosferică este mai scăzută, spun specialiștii. Mai pot apărea stări de somnolență și palpitații.

Stări de depresie

Imagini pentru Stări de depresie

Meteosensibilitatea se manifestă și prin stări de depresie, spune specialistul american Grady Dixon. Potrivit acestuia, stările de tristețe sunt resimțite în momentul în care se schimbă anotimpurile, când plouă mai multe zile la rând sau în perioadele cu ceață. De asemenea, în anotimpul rece sunt mai frecvent cazurile de suicid puse pe seama depresiei.

Dureri de cap
Imagini pentru Dureri de cap
Un cer acoperit cu nori îți poate da dureri de cap apăsătoare, care nu trec cu niciun analgezic. De asemenea, durerile de cap pot apărea și înainte de a începe ploia, mai ales pe timpul verii.

Crize de astm

Imagini pentru Crize de astm

Crizele de astm au si ele legatura cu vremea de afara. Astfel, acestea sunt mai frecvente in zilele cetoase, dar si in zilele in care umiditatea din atmosfera este mai ridicata. Totodata, si alergiile sunt mai frecvente primavara.

Dureri de articulatii

Imagini pentru Dureri de articulatii

Si articulatiile au de suferit din cauza vremii. Cand umiditatea este mai ridicata, atunci durerile de articulatii si de oase sunt mai accentuate. Cu aceste probleme se confrunta in special persoanele varstnice. De asemenea, resimt dureri mai puternice si persoanele care au fost diagnosticate cu reumatism.

Probleme pentru cei care sufera de diabet

Imagini pentru Probleme pentru cei care sufera de diabet

Si suferinzii de diabet pot fi afectati de schimbarile de temperatura. Orice front atmosferic asociat cu scaderi bruste de temperatura si diferente notabile in ceea ce priveste gradele Celsius din termometru poate sa ii afecteze pe diabetici. Cei cre sufera de aceasta afectiune pot avea probleme cu glicemia, in sensul ca aceasta poate sa creasca. Este mult mai probabil ca acest lucru sa se intample in timpul sezonului rece.

Ameteli

Cand vremea este mohorata, cu un cer acoperit cu nori, pot aparea si ameteli, spun specialistii. Aceste simptome vor disparea odata cu aparitia soarelui, cand vremea se imbunatateste.

Foto: Pinterest.com

Vremea te ajuta sa slabesti

Imagini pentru Vremea te ajuta sa slabesti

Vremea are o influenta si in ceea ce priveste grasimea din organism. Mai exact, temperaturile reci ajuta la scaderea in greutate, spun specialistii. Acest lucru se intampla pentru ca in momentul in care o persoana iese afara, cand este frig, grasimea maro se „activeaza”, ceea ce inseamna ca ajuta corpul sa arda calorii. Asadar, o plimbare prin ger te ajuta sa slabesti.

Vremea si infarctul

Imagini pentru Vremea si infarctul

O scadere brusca de temperatura de minus 15 grade Celsius poate sa influenteze sanatatea inimii, ceea ce inseamna ca persoanele care au probleme cardiologice, precum hipertensiunea, sunt mai predispuse la un infarct.

Sursa:exquis