Ca aspect, cele două modele seamănă foarte bine cu vechiul iPhone X, dar există, desigur, mai multe îmbunătățiri, mai ales la nivelul procesorului și camerelor foto.

Prezentat ca fiind „cel mai avansat iPhone lansat vreodată”, iPhone Xs are ecran OLED edge-to-edge de 5,8 inci, display Super Retina, cameră duală pe spate, de 12MP și cameră frontală de 7MP.

iPhone Xs Max este cel mai mare iPhone produs până acum, având ecranul de 6,5 inci. Specificațiile sunt similare cu ale modelului mai mic. Ambele telefoane au sistem Face ID, care funcționează mai rapid ca la iPhone X, dar și 3D Touch.

O schimbare importantă este la nivelul procesorului. iPhone Xs și Xs Max sunt dotate cu noul procesor A12 Bionic, de 7nm, care este cu până la 50% mai rapid ca A11, de pe iPhone X.

În plus, procesorul este dotat cu o rețea neurală avansată, care asigură inclusiv o mai bună calitate a fotografiilor, prin recunoașterea obiectelor și a chipului.

Noua funcție Smart HDR asigură o mai bună luminozitate a pozelor, iar efectul bokeh de la pozele portret a fost de asemenea îmbunătățit.

Rețeaua neurală asigură și funcții mai performante de realitate augmentată, utile mai ales în cazul jocurilor, dar și pentru Memoji.

Pentru prima dată, iPhone va avea dual-SIM. Ambele modele – iPhone Xs și Xs Max – vor avea această specificație, dar nu vor avea două carduri SIM, ci un singur card fizic SIM și un card e-SIM. Funcția va fi disponibilă însă mai târziu, printr-un update de soft.

Bateria celor două modele este de asemenea mai bună. În cazul iPhone Xs, bateria rezistă cu până la 30 de minute mai mult ca la iPhone X, iar în cazul Xs Max, bateria ține o oră și jumătate mai mult ca la modelul de anul trecut.

După lansarea noilor modele, Apple a oprit producția pentru telefoanele mai vechi, printre care iPhone SE, iPhone 6s și chiar iPhone X.

Astfel, dintre modelele mai vechi se mai găsesc acum iPhone 7/7 Plus și iPhone 8/8 Plus, prețul acestora fiind redus semnificativ.

iPhone Xs și iPhone Xs Max sunt disponibile în versiunile cu 64GB, 256GB și 512GBmemorie internă. Pentru primul model, prețul de pornire este de 999 dolari, iar pentru Xs Max este de 1099 dolari.

Ambele modele vor ajunge în magazine după data de 21 septembrie. Vor fi disponibile în culorile auriu, argintiu și gri.

sursa: yoda.ro