Maşini blocate din cauza zăpezii

Mai mulţi turişti, o parte îmbrăcaţi cu haine de vară şi fără posibilitatea de a-şi încălzi maşinile din cauza lipsei combustibilului, au rămas blocaţi, marţi dimineaţa, în maşini, în zona înaltă a Masivului Parâng, pe Transalpina, din cauza căderilor de zăpadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Imaginea articolului Maşini blocate din cauza zăpezii. Mai mulţi turişti, îmbrăcaţi cu haine de vară, şi fără combustibil, BLOCAŢI pe Transalpina pentru mai multe ore

Maşini blocate din cauza zăpezii. Mai mulţi turişti, îmbrăcaţi cu haine de vară, şi fără combustibil, BLOCAŢI pe Transalpina pentru mai multe ore

”Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Gorj în zona înaltă a masivului Parâng pe Transalpina pentru acordarea primului ajutor şi salvarea mai multor persoane surprinse azi noapte de căderile de zăpadă şi rămase blocate cu autoturismele în căldarea Urdele”,potrivit Salvamont România.

Drumarii din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Gorj acţionează cu utilaje pentru a curăţa drumul, iar salvamontiştii s-au deplasat în zonă cu o ambulanţă Salvamont, apoi şi-au continuat pe jos drumul pentru a ajunge în zona în care sunt blocate maşinile.

”Unele maşini nu mai au combustibil şi nu mai pot face căldură, iar o parte dintre cei surprinşi în ele sunt îmbrăcaţi de vară. Nu se ştie încă numărul de persoane surprinse în maşini. Pe carosabil este aşternut un strat de circa 10-15 cm de zăpadă şi pe foarte multe porţiuni există formată gheaţă”, se arată într-o informare transmisă de Salvamont România.

Sursa:mediafax