Efecte MAGICE şi VINDECĂTOARE ale busuiocului

Busuiocul este cunoscut încă din cele mai mai vechi timpuri pentru puterile sale terapeutice, iar utilizarea frunzelor de busuioc datează de mai mult de 3.000 de ani, când au fost folosite ca medicament pentru o mulţime de tratamente.

În ultimii ani au fost realizate studii privind efectele busuiocului asupra sistemului imunitar, sistemului reproductiv, sistemului nervos central, sistemului cardiovascular, potrivit thehealthsite.com

Lupta cu acneea

Imagini pentru acneea

Despre ingredientul activ principal al uleiului de busuioc, eugenolul, se crede că luptă cu multe afecţiuni ale pielii. Frunzele de busuioc conţin şi alte componente terapeutice. O cercetare publicată în Jurnalul Internaţional de Ştiinţe Cosmetice a arătat că frunzele de busuioc pot fi folosite ca tratament natural pentru acnee.

Luptă cu diabetul  

Imagini pentru diabetul

Au existat mai multe experimente pe animale care au demonstrat beneficiile busuiocului de a controla nivelul glucozei din sânge. Într-unul dintre ele, pacienţii cu diabet zaharat non-insulinic au prezentat scăderi ale nivelului zaharului din sânge, precum şi niveluri medii totale ale colesterolului.

Echilibrează hormonii şi reduce nivelurile de stres

Imagini pentru stresul uman

Conform unui articol ştiinţific publicat în Jurnalul de Ayurveda şi Medicină Integrativă, s-a arătat că beneficiile de busuioc pot îmbunătăţi starea organismului în lupta cu stresul.

Orice problemă medică aveţi, nu vă trataţi singuri şi cereţi părerea unui medic.

Sursa:adevarul