O altă tragedie s-a produs în drumul de întoarcere de la Sf. Parascheva, un tânăr de 19 și-a pierdut viața

Bilant sumbru în urma tragediei de pe Drumul European (DE) 581, dupã ce trei autovehicule s-au ciocnit. Un tânãr de 19 ani, din satul Fedesti, comuna Suletea, pasager într-una din masini a murit, iar soferul de 21 ani din Bârlad se zbate si el între viatã si moarte. Acesta a intrat în operatie asearã, având rutpturã de splinã si hemoragie subarahnoidianã (sânge în creier), starea sa fiind extrem de gravã. Accidentul s-a soldat cu sapte persoane rãnite, printre care si doi copii, de cinci si sase ani. Concret, o autobetonierã încãrcatã, care venea dinspre Bârlad, nu a pãstrat distanta regulamentarã fatã de masina Dacia Logan înmatriculatã în Bucuresti, care apartine unei firme de curierat si care intentiona sã facã stânga spre Bogdãnesti. Autoturismul a fost proiectat pe contrasens si s-a izbit, la rândul sau, de o altã masinã care circula regulamentar, înmatriculatã în Constanta si care se deplasa spre Bârlad, dinspre Iasi. Ambii tineri din masina de curierat au fost rãniti grav. În masina de Constanta se afla o familie din localitatea Medgidia, tatãl, mama si doi copii, care au fost, de asemenea, rãniti. Familia se întorcea din pelerinaj de la Sfânta Parascheva. Victimele au fost transportate la Spitalul din Bârlad, iar având în vedere numãrul mare de rãniti a fost declansat, pentru a doua oarã în 24 de ore, Planul Rosu de Interventie, la fatã locului ajungând mai multe ambulante, reprezerntanti ISU, echipaje ale Politiei. Doi bãrbati, soferul din Medgidia si cel al betonierei, au refuzat transportul la spital. Pentru tânãrul pasager din Logan, de 19 ani, medicii bârlãdeni nu au mai putut face nimic, rãnile sale fiind extrem de grave. Acesta a decedat în sala de operatie dupã mai multe ore de efort al chirurgilor bârlãdeni de a-l salva.

Ieri dupã amiazã, pe Drumul European (DE) 581, la intersectia cu DJ 245 D s-a produs un accident de circulatie deosebit de grav, soldat cu sapte persoane rãnite, printre care si doi copii, de cinci si sase ani. O betonierã, condusã de un bârlãdean de 64 de ani, care venea dinspre Bârlad, a izbit în plin o masinã înmatriculatã în Bucuresti, care apartinea unei firme de curierat, care are în Bârlad un punct de lucru. Autoturismul, o Dacie Logan Doker, a fost proiectat pe contrasens si s-a izbit, la rândul sau, de o altã masinã aflatã în trafic, un Hunday înmatriculat în Constanta, care circula regulamentar, dinspre Iasi spre Bârlad. La volanul masinii de la curierat se afla un tânãr de 21 ani, din Bârlad, având alãturi pe Mãdãlin Secãreanu, din comuna Suletea, satul Fedesti, care lucra la firma de curierat la punctul de lucru din Bârlad. Ambii au fost cel mai rãu loviti, masina lor rãsturnându-se pe capotã, fiind avariatã complet. Tinerii au fost scosi din masinã de pompierii veniti la fata locului, erau ambii în stare foarte gravã si au fost transportati imediat la spitalul din Bârlad. Pentru Mãdãlin Secãreanu, medici au depus eforturi supraomenesti de a-l salva. Din pãcate acesta a decedat în sala de operatii, dupã câteva ore. „Acesta a venit în soc post traumatic, fracturã de bazin, rupturã de splinã, fracturi costale, pneumotorax. Practic rãnile suferite erau incompatibile cu viata”, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.

I-a ocrotit Sfânta Parascheva

În masina cu numãr de Constanta se afla o familie din Medgidia, cu 2 copii, care se întorceau din pelerinajul fãcut la Iasi, cu prilejul sãrbãtorii Sfintei Parascheva. Douã zile au stat la Iasi, cazati la un hotel. Tatãl, 48 de ani, era cel care conducea masina si nu a fost rãnit, în schimb femeia si cei doi copii au ajuns cu rãni minore la Spitalul Bârlad. Mama multumea încontinuu Sfintei Parascheva cã au scãpat cu viatã.

Cauza groaznicului accident: nepãstrarea distantei regulamentare în mers!

„Am fost sesizati de accident la orele 12.35, prin SNU 112. Acesta s-a petrecut pe DE 581, la intersectia cu DJ 245 D. Autobetoniera a lovit masina Logan Doker, care a ricosat pe contrasens, lovind o altã matinã condusã de un sofer de 48 de ani din localitatea Medgidia – judetul Constanta. Din masina Logan, condusã de un sofer de 21 de ani, din Bârlad, a decedat la spital un tânãr de 19 ani, din comuna Suletea, care era pasager. Din primele cercetãri, responsabilitatea producerii evenimentului rutier grav revine soferului autobetonierei, care nu a respectat distanta regulamentarã în mers si a lovit în spate, cu vitezã, masina Logan Doker. În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vezi FOTO.