Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Suma alocată pentru a vă pregăti autovehiculul pentru iarnă

Odată cu intrarea în sezonul rece, șoferii trebuie să aibă în vedere echiparea autovehiculelor cu anvelopele adecvate. Momentul ideal pentru montarea pneurilor de iarnă este, însă, înaintea scăderii temperaturii sub 7°C.

„Intervalul de înlocuire a anvelopelor nu trebuie să depășească 6 ani, pentru că ar crește riscul de explozie. 1.000 de lei este bugetul mediu alocat de șoferi în vederea pregătirii autovehiculului pentru iarnă”, apreciază Costin Stan, CEO AutoEco.ro.

Alegerea cauciucurilor de iarnă trebuie făcută, în primul rând, urmând dimensiunile roților specificate în cartea tehnică a mașinii.Eticheta oferă informații despre caracteristicile de siguranță și de mediu, pe baza a trei criterii standard: frânarea pe suprafețe umede, marcată cu litere de la A – pentru cele mai bune performanțe – la G.

În condiții de ploaie, distanța de frânare de la 80 km/h la 0 poate fi cu 18 metri mai scurtă (30%) pentru anvelopele clasa A față de cele clasa G; consumul de carburant și economia de combustibil, evaluate cu aceleași litere. Diferența de consum între o anvelopă clasa A și una clasa G este de 7,5%; nivelul de zgomot optim pentru anvelope trebuie să se situeze sub 70 dB.

Sursa:evz