PRĂPĂD făcut de un TIR într-o parcare din Iași

Accidentul în urma căruia nouă maşini din Iaşi au fost avariate de un TIR scăpat de sub control a fost surprins de de camerele de supraveghere montate în zonă.

Doru Bîrjoveanu (30 de ani), un tânăr originar din comuna ieşeană Focuri, conducea, ieri, aproape de prânz, un cap de TIR în zona industrială a Iaşului. Pentru că avea viteză, dar şi pentru că simţurile îi erau alterate de cantitatea mare de alcool pe care o consumase, individul a scăpat vehiculul de sub control şi a făcut prăpăd într-o parcare din zonă.

TIR-ul a ieşit de pe stradă, a doborât un copac şi a lovit nu mai puţin de nouă maşini. Una dintre ele a fost avariată în proporţie de 70%. Alte două vor fi declarate, cel mai probabil, daună totală.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au aflat că individul era băut şi avea o alcoolemie de 1,04mg/l în aerul pur expirat. „În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului”, ne-a precizat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Imaginile din momentul impactului au fost prezentate în cursul zilei de marţi, de presa locală din Iaşi.

Sursa:adevarul